Choď na obsah Choď na menu
 


Nepečená torta s jahodami

28. 6. 2011

 

Keď sa pozerám na túto fotku, tak sa mi zbierajú slinky a mám chuť dať ju mame upiecť. Sama totiž piecť neviem :D Okej, vráťme sa k tej torte, aké sú ingrediencie a postup?

 

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4oog sušienok,4PL mlieka,160g masla. Plnka: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru


POSTUP PRÍPRAVY


Sušienky rozdrvíme a zmiešame s mäkkým maslom a vlažným mliečkom. Tortovú formu namažeme maslom a vysypeme práš.cukrom. Sušienkovú hmotu natlačíme do formy a dáme na 30 min. stuhnúť.

Plnka: Do smotany na šľahanie vmiešame stužovač a spolu to vyšľaháme.
Potom do šľahačky vmiešame dve pochúťkové smotany, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame. Na stuhnutý korpus naukladáme kúsky ovocia - podľa vlastnej chuti a fantázie a dáme vanilkovo - smotanovú plnku.
Tortu vložíme do chladničky.
Pripravíme si polevu - tortové želé podľa návodu: Obsah sáčku zmiešame s 2-3 lyžicami cukru, pridáme 250 ml vody a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme ešte asi 1 minútu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Keď je želé vlažné, zalejeme ním plnku na torte.
Tortu zase vložíme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky.

 

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ! 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

mňaam jahody + torta wáá xD

(Dida, 9. 7. 2011 19:16)